ملتقى لمسات للثقافة العامة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ملتقى لمسات للثقافة العامة

اهلا وسهلا بك يا (زائر) في (ملتقى لمسات للثقافة العامة) ,, نتمنى ان تقضي معنا وقتا طيبا
 
الرئيسيةmainfourmاليوميةالأحداثمدوناتس .و .جبحـثأحدث الصورالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

 

 الكشرى المصرى

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
SOSOO
عضو جديد
عضو جديد
SOSOO


عدد المساهمات : 5
نقاط العضو : 15
تقييمات العضو : 0
تاريخ التسجيل : 23/08/2011
العمر : 30

الكشرى المصرى Empty
مُساهمةموضوع: الكشرى المصرى   الكشرى المصرى Emptyالثلاثاء أغسطس 23, 2011 2:35 pm



الكشرى المصرى B6696d17b7



وفيه حاجة مهمة للكشرى وهى
الدقة
وهى بتاخد وقت للتتبيلة وعشان كده نعملها اولا
ومقاديرها كالتالى:
حوالى 4 فصوص ثوم مفرومة ناعم

ملح حسب الرغبة

كوب ماء
1 ملعقه صغيرة كمون 2 ملعقه كبيرة خل

الطريقه:
نضيف الثوم والكمون معا والملح كمان

الكشرى المصرى 40579_31245295242

ونقلب ثم نضيف ملعقتى الخل


الكشرى المصرى 40579_41245295242

ونضيف الماء ونتاكد من الملح


الكشرى المصرى 40579_51245295242









ونعبيه في زجاجه مناسبه


الكشرى المصرى 40579_61245295242


كده خلصنا الدقه في ناس بتحب تخليها مشطشطة بانها تضيف فلفل حار


نبتدى بالكشري والبصل المحمر

مكوناته:

الكشرى المصرى 40579_01245295242

مقدار بصلتين متوسطتين مقطعين شرايح واحنا بنسميه الورد



نضيف للبصل ملح "حوالى ملعقه كبيرة ممسوحه" ونقلبه جيدا

في الوقت الذي نضع فيه الزيت في الانيه ونضع عليه البصل


الكشرى المصرى 40579_81245295242

ونقلب

هنا قرب ياخد اللون الذهبي


الكشرى المصرى 40579_91245295242


خد اللون الذهبي

الكشرى المصرى 40579_01245295287
وكفاية كده ليتحرق
نخرجه على ورق نشاف " ويستخدم في الاخر لتجميل الوجه بتاع الطبق"


الكشرى المصرى 40579_11245295287

الصلصة:
المكونات
الكشرى المصرى 40579_11245295242
ملعقتين زيت
بصله متوسطة مفرومة




ملعقه صغيرة كمون
ملح حسب الرغبه
4
فصوص ثوم مفرومة 5 قطع طماطم مضروبة بالخلاط "بتكون عندى مفرزنة" 2 ملعقه معجون طماطم 2 ملعقه كبيرة خل


الطريقه

نضع الزيت في كسرولة او اناء عميق
ونضيف البصل حتى تذبل
ثم نضيف الثوم ونقلب

ثم نضيف الطماطم ومعجون الطماطم




ونتركها تغلي

ثم نضيف الخل والكمون

ونتركها تتقل شويه عالنار يعنى تتسبك او تبقى مركزة

الارز انا بعمله بالشعرية لوحده هكذا:
المقادير نص كيلو رز وربع كيلو شعرية
اولا حمرى الشعيرية:

الكشرى المصرى Orcwcrgyysy47fatid908njkl79taaeo


اسلقيها مع الرز في مرق دجاج

مقدار الماء او المرقة نفس مقدار الرز والشعرية
الكشرى المصرى Ojbed4glxrfl64g7wugrw8cn91atjddy

اسلقي العدس الاسود
الكشرى المصرى 4rf85y7bqyty3ufkfenwwpwi99z8hkkr


في الاخر
المكرونة

بتكون منها نوعين اسباجتى ومقصوصة صغيرة وممكن اى شكل تحبيه كمان بس دى اصوله


الكشرى المصرى 40579_91245295339

ودلوقتى هنغرف الطبق

نبدا بالارز ثم المكرونة ثم العدس ثم الصلصة ثم البصل او الورد كما نسميه

وهذا هو شكله النهائى
الكشرى المصرى 1165

وبالهنا والعافية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الغزال
مشرف الزاوية الاجتماعية
مشرف الزاوية الاجتماعية
الغزال


عدد المساهمات : 1898
نقاط العضو : 3898
تقييمات العضو : 5
تاريخ التسجيل : 14/11/2009
العمر : 51

الكشرى المصرى Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشرى المصرى   الكشرى المصرى Emptyالأربعاء أغسطس 24, 2011 12:54 am

صحة وعافية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم شهد
عضو جديد
عضو جديد
أم شهد


عدد المساهمات : 4
نقاط العضو : 4
تقييمات العضو : 0
تاريخ التسجيل : 25/09/2011
العمر : 39

الكشرى المصرى Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشرى المصرى   الكشرى المصرى Emptyالأحد سبتمبر 25, 2011 4:37 pm

الله يعطيك العافية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نسمة الربيع
وسام التميز
وسام التميز
نسمة الربيع


عدد المساهمات : 842
نقاط العضو : 1669
تقييمات العضو : 1
تاريخ التسجيل : 01/08/2009
العمر : 43

الكشرى المصرى Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشرى المصرى   الكشرى المصرى Emptyالثلاثاء سبتمبر 27, 2011 10:35 am

امممممممممممممم

تسلمي

شكله بيفتح النفس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Tetouania
عضو جديد
عضو جديد
Tetouania


عدد المساهمات : 4
نقاط العضو : 4
تقييمات العضو : 0
تاريخ التسجيل : 07/10/2011
العمر : 56

الكشرى المصرى Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشرى المصرى   الكشرى المصرى Emptyالسبت أكتوبر 08, 2011 7:01 pm

الله يعطيك العافية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكشرى المصرى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ملتقى لمسات للثقافة العامة :: الزاوية الاجتماعية :: فنون الطبخ - لكل شئ شهي-
انتقل الى: