موضوع: خطوات عمل التورته من الالف الى الياء بالصوووووور الأربعاء يونيو 16, 2010 7:02 pm
الكيكه الاسفنجيه المقادير
10 بيضات 250جرام سكر بودر يعنى كوب وربع300جرم دقيق منخول لازم يكون منخول مرتين يعنى كوب ونصف معلقه كبيره محسن كيك خمس معالق مايه الاختعطرالسحاب حطط على بياض البيض خل او ليمون بصراحه ما حطيط حاجه وتعالو نشوف الطريقه نفصل البياض عن الصفار ولازم يكون البيض فى درجه حراره الغرفه
نقسم مقدار السكر على اتنين ونبدا بضرب الصفار على السرعه الاول ونضيف السكر ببطى والفانيليا
اول ما مقدار السكر يخلص نعلى السرعه
نضيف المايه
نضيف معلقه المحسن واحنا بنضرب الخليط وده شكل الصفار النهائى
نجى للبياض الى هو المرنج نضرب على السرعه الاولى ونضيف السكر ببطى والفانيليا
وده الشكل النهائى للمرنج
نضيف الدقيق على الصفار وحده وحده ونقلب ونضيف المرنج عليهم وده شكله النهائى
نجهز الصنيه وندهنها زبده ونبطنها بورق الزبده مهم جدا ورق الزبده علاشان من شروط نجاح الكيكه الاسفنجيه ميوصلش للكيكه اى دهون علاشان مش تهبط ونصب الخليط فى الصنيه والصنيه دى مقاس 28
نكون مشغلين الفرن على درجه حراره 180 قبلها بنصف ساعه والصنيه بتقعد فى الفرن 40 دقيقه بالضبط متفتحيش الا بعد نصساعه شوفيها بعود من بتوع الشيش لو خرج من غير اى حاجه تبقى استوت لو لسه فيها حاجه يبقى تسبيها شويه ولو استوت اقفلى الفرن وسبيها شويه خمس دقائق علاشان مش تهبط واول ما تخرج تقلب على منخل سلك
موضوع: رد: خطوات عمل التورته من الالف الى الياء بالصوووووور الأربعاء يونيو 16, 2010 7:04 pm
نزين التورته اناقسمت الكيكه الى تلات اقسام نجيب اول قسم ونحط عليه السيرب وبعدين الكريمه انا حطيط عليه شكليت موس وهو عباره عن شكولاته دارك سايحه فى حمام مائى وعليها معلقه جلاتين مزابه فى مايه دافيه وكريم شانتيه وكله على بعضه بتبقه طعمها تحفه
اعود اليكم بشوق
بروايتي الجديده
اللتي تحمل الخيال بطياته
قصة بسرد مختلف..
وكلام بعضه واقعي
والبقية خيال..
منها ما يكون رومانسيا حالما
ومنها من لا يعرف طريقا للرحمه والتعاطف
القسوه ركن اساسي بالروايه الجديده
التي تعبر عن …