ملتقى لمسات للثقافة العامة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ملتقى لمسات للثقافة العامة

اهلا وسهلا بك يا (زائر) في (ملتقى لمسات للثقافة العامة) ,, نتمنى ان تقضي معنا وقتا طيبا
 
الرئيسيةmainfourmاليوميةالأحداثمدوناتس .و .جبحـثأحدث الصورالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

 

 تشيز كيك بطريقه منال العالم

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
فاتوماتو
وسام التميز
وسام التميز
فاتوماتو


عدد المساهمات : 1978
نقاط العضو : 3103
تقييمات العضو : 75
تاريخ التسجيل : 18/04/2010
العمر : 43

تشيز كيك بطريقه منال العالم Empty
مُساهمةموضوع: تشيز كيك بطريقه منال العالم   تشيز كيك بطريقه منال العالم Emptyالثلاثاء يونيو 08, 2010 1:41 pm


تشيز كيك بطريقه منال العالم

تشيز كيك بطريقه منال العالم Al3inmoon.net61تشيز كيك بطريقه منال العالم Al3inmoon.net61تشيز كيك بطريقه منال العالم Al3inmoon.net61

المقادير


تشيز كيك بطريقه منال العالم Al3inmoon.net82
تشيز كيك بطريقه منال العالم 709ec34cc8
مقدار كافى لصينيه مقاس 26
القاعدة
بسكويت مطحون (ممكن تي تايم - السبلة- نايس بجوز
الهند- أي نوع ) - رشه قرفه -ملعقتين كبار زبدة

خليط الجبن

400 جرام جبن كريمى (يمكن استبداله بالجبن الكيرى
او المثلثات والقطعه منهم وزنها 15 جرام .....احسبى عدد القطع ) --كوب سكر
-2 كوب كريمه سائله-- نصف كوب عصير فراوله مركز (فراوله مضروبه فى
الخلاط باقل كميه ماء ممكنه ليكون ثقيل القوام )-ملعقه طعام جيلاتين بودرة
تذاب فى القليل من الماء المغلي (موجودة في السوبرماركت
)
لزينه الوجه
باكيت جيللى فراوله -او مربى فراوله
مهروسه جيدا بالشوكه

تشيز كيك بطريقه منال العالم Al3inmoon.net79
الطريقه
لتحضير القاعدة
يطحن البسكويت ويضاف له الزبدة السايحه والقرفه
ويخلط جيدا ويرص فى قاع صينيه التشيز كيك اللى قاعدتها بتتفك

يخبز فى الفرن لمدة عشر دقايق (بيعطى مذاق رائع
ومحمص للقاعدة افضل من لما تكون مش مخبوزة)


لتحضير خليط
الجبن


نخلط الجبن والسكر والعصير الثقيل القوام
والجيلاتين والكريمه السائله معا بالمضرب الكهربائى الى ان يغلظ قوامه
قليلا

يصب فوق قاعدة البسكويت ويدخل الثلاجه الى ان
يتماسك قوامها -..حوالى 3 ساعات


لتزيين الوجه

لو حبيتى تزينى الوجه بالجيللى ...حضرى الجيللى
بالطريقه المعروفه وصبيه فوق وجه الكيك بعد ماتماسكت ودخليها الثلاجه تانى
ليتماسك الجيللى بس لاحظى ان الكيك يكون مالى الفراغات كلها من الجوانب
علشان لما تصصبى الجيللى عليها ماينزلش لتحت من الفراغات هدى

لوحاتزينيها بالمربى
اهرسى المربى جيدا بالشوكه علشان تبقى ناعمه
فكى الكيكه من الصينيه وطلعيها بهدوء
ضعى كميه المربى على الوجه بانتظام ودخليها
الثلاجه لحين الاستخدام


......هى
دسمه جدا بس هدى على اصولها

لو عايزة الكيك سادة بيضاء من غير عصير .....شيلى
العصير خالص واكتفى بالمربى من فوق

لو مافيش عندك فراوله ممكن تاخدى قليل من بودرة
الجيللى وتخفقيها مع خليط الكيك حاتعطى لون وطعم من غير ماتخفف قوام الكيك
...انا باعمل كدة



جربوها حاتعجبكم جدا


تشيز كيك بطريقه منال العالم Al3inmoon.net55
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المهاجر
Admin
المهاجر


عدد المساهمات : 3264
نقاط العضو : 7684
تقييمات العضو : 27
تاريخ التسجيل : 30/07/2009
العمر : 49

تشيز كيك بطريقه منال العالم Empty
مُساهمةموضوع: رد: تشيز كيك بطريقه منال العالم   تشيز كيك بطريقه منال العالم Emptyالجمعة يونيو 18, 2010 5:39 pm

اممممممممممممممممممممممم


يسلمواعلى كل متميز
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://moftah.mam9.com
برنس فلسطين
مشرف القسم العسكري
مشرف القسم العسكري
برنس فلسطين


عدد المساهمات : 3533
نقاط العضو : 5019
تقييمات العضو : 35
تاريخ التسجيل : 19/09/2009
العمر : 34

تشيز كيك بطريقه منال العالم Empty
مُساهمةموضوع: رد: تشيز كيك بطريقه منال العالم   تشيز كيك بطريقه منال العالم Emptyالسبت يونيو 19, 2010 1:34 am

تشيز كيك بطريقه منال العالم Al3inmoon.net55

يسلمووووووووو عمتو الحجه

بس ان بنشوف بس احنا بدنا تعملي لينا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تشيز كيك بطريقه منال العالم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل لفائف الزعتربالصور...من مطبخ منال العالم
» صينية الباذنجان بالكفتة من مطبخ منال العالم بالصورررر ...روعـــة
» غرب 10 نباتات في العالم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ملتقى لمسات للثقافة العامة :: الزاوية الاجتماعية :: فنون الطبخ - لكل شئ شهي-
انتقل الى: